Home Møbelrestaurering Malte stoler til spisestue

Malte stoler til spisestue

av Elise Nielsen
stoler spisestue

Jeg hadde sett annonsen på Facebook ganske lenge. Spisestue med 6 stoler til salgs, hentes i Skien. Noens bestemor har eid det etter hva jeg forstod.

Stolene var malt i brunsvart og hadde et veldig «sjarmerende» trekk i oransje. Det visste seg å være vanskelig å skille setet fra stolen. Istedetfor å bruke vanlig vinkelbeslag som alle andre har noen heller borret hull i setet og stolen for så å lime fast med treplugger og det hele. Så for å komme til måtte jeg først fjerne en masse stifter for å få trekket av.  Etter trekket måtte polstringen vekk og jeg måtte borre hull ned i trepluggene. Borret tok dessverre ikke alt, så jeg måtte finne fram et sagblad og gå litt amok.

Et bitte lite mareritt.

I tillegg er det så mange kriker og kroker på selve stolen at den også krevde masse håndpussing for at jeg ikke skulle ødelegge finèren. Men etter å ha fjernet mesteparten begynte en helt fantastisk stol å åpenbare seg.

stoler spisestue

Det er stadig en del igjen, og det er kun den ene stolen jeg har kommet meg igjennom. Det er fem stoler til som venter. Men den blir så fin at jeg kommer til å beholde de selv og heller selge de jeg allerede stående i spisestuen.

Jeg har også noe vintage italiensk skinn jeg har trukket den i som resten av stolene også skal få når jeg kommer til de.

You may also like

Leave a Comment