Home Møbeltapetsering Den første retro lenestolen (i skinn)

Den første retro lenestolen (i skinn)

av Elise Nielsen
retro lenestolen

Vi hadde tatt turen til et loppemarked i Nykirke. Det var tidlig om morgenen og turen til Nykirke fra Larvik hadde tross alt tatt en stund. I tillegg var det overraskende kjølig og jeg hadde ikke tatt på meg nok tøy for å holde varmen.

Men etter noe som føltes som en evighet med venting så ble snoren klippet og vi nærmest løp inn. Jeg gikk som vanlig rett inn i møbelteltet og håpet å finne noe der. Og der stod denne grønne saken med hull i trekket og oppklort rygg.

Umiddelbart fikk jeg ikke tak i noen av vaktene slik at jeg faktisk kunne betale for den og se videre. Vakten var nemlig opptatt på telefonen sin for å sjekke ut en sofa for en venninne som tydeligvis ikke hadde giddet å møte opp slik som vi andre. Etter et par forsøk på å få kontakt og et par lattermilde blikk med ei dame ved siden av meg som skulle ha noe annet endte det med at jeg måtte brøle «UNNSKYLD MEG!» hvorpå hun endelig småforfjamset snudde seg mot meg.

Da smilte jeg sukkersøtt, pekte på stolen og sa «Jeg vil gjerne kjøpe denne!» Damen ved siden av meg begynte bare å le.

Stolen viste seg å være en P. I. Langlo stol, model 1938. Mest antagelig laget på midten av 60-tallet en gang.

Jeg trakk den om i vintage italiensk skinn. Første stolen jeg trekker om og jeg velger selvfølgelig skinn. Treverket fikk seg en heftig puss for å bli kvitt beisen hvorpå den fikk en omgang med teakfarget bistrotlakk slik at det hadde en varm glød som ga en fin kontrast mot skinnet.

Ble solgt til en hyggelig familie i Stavern.

retro lenestolen

You may also like

2 kommentarer

Malte stoler til spisestue - Fru Nielsen Retro 31. desember 2019 - 18:59

[…] har også noe vintage italiensk skinn jeg har trukket den i som resten av stolene også skal få når jeg kommer til […]

Svar
Retro Lenestol i kirsebær og gull - Fru Nielsen Retro 31. desember 2019 - 19:33

[…] gitt den ny polstring for lengst. Men alikevel ble jeg sittende og nølende forsøke å plassere de italienske skinnbitene rundt. Men skinnet er så mørkt og har nesten samme farge som teaktreet og jeg ville ikke at de to […]

Svar

Leave a Comment