Home Møbeltapetsering Duett i retro boucle

Duett i retro boucle

av Elise Nielsen

Idag reiste vi til Ski for å levere en Duett fra Velledalen Lenestolfabrikk. Disse stolene ble primært laget fra 1958 og var ment som to stoler i en ved hjelp av et sete som kunne heves og senkes. Jeg har helt sikkert nevnt det tidligere.

Som med den andre Duetten var all skum pulverisert, alt måtte byttes ut. I tillegg hadde noen limt stolen sammen med epoxy, gudene må vite hvorfor man innbilte seg at det var en god ide. Jeg prøvde i over en uke å få stolen fra hverandre slik at jeg kunne trekke den om, men bena satt bom fast. Jeg prøvde alt fra eddik, aceton og varmepistol og med jevne omganger med gummihammer.  Men uansett hva jeg gjorde satt bena dønn fast. Hadde ikke rikket seg en millimeter engang.  #denfølelsen

Til slutt kastet jeg inn håndkleet. Jeg visste at mine alternativer var å enten ringe noen eller sage bena…. Og jeg sager ikke en 60 år gammel teak stol.

Anders Bøe er en møbelsnekker med base i Larvik. Han var snill nok til å ta stolen med seg og levere den tilbake demontert  tre dager senere.  Hadde det ikke vært for Covid-19 og smittevernstiltakene hadde mannen fått bamseklem herfra til månen.  Så letta var jeg!

Stolen fikk nye nosag fjører og klemmer, ny stopp og ble trukket i et boucle stoff som heter Barnum, i fargen offwhite.

Barnum er et retroinspirert møbelstoff for å etterligne bouclestoff man hadde fra 50 til 70-tallet. Det ligner veldig på de originale stoffene, kommer i mange fine fargervariasjoner som etterligner de originale. Den eneste store forskjellen er at Barnum er langt mykere og behagelig.

Treverket ble skrapt ned, pusset og behandlet med LM Polish, som inneholder bivoks. Luktet ganske godt av honning også.

 

You may also like

Leave a Comment