Home Møbeltapetsering Spisestue med dreide ben og gjenbruksskinn

Spisestue med dreide ben og gjenbruksskinn

av Elise Nielsen

Jeg mener det var ifjor vi hadde plukket med oss en salong med italienske skinnsofaer i brun. De ble gitt bort gratis på facebook og alternativet var at de havnet på dynga. Så vi plukket de med oss, skar av alt skinnet og sendte resten til dynga. Måtte til og med betale for å levere det inn. Men til gjengjeld ble jeg stående med mye flott skinn.

Kunden har 9 spisestoler av en viss alder som trengte litt forfriskning. Jeg har gjort ferdig og levert 4 av de.

Ryggskinnet har sprukket på opptil flere av stolene og måtte byttes ut. Pyntenaglene var litt vel store og skrikende i kontrast. Setet hadde synket da jutegjorden hadde gitt etter flere steder og det viser seg at ved et eller annet tidspunkt så har seteskinnet blitt byttet ut med hva som viste seg å være skai.

Så jeg pirket alt forsiktig fra hverandre. Fikk på nye gjorder som ble strammet opp, ny jutevev og litt ekstra gråvatt i stoppen. Original stopp er halm og gråvatt. Dette var i god stand og jeg så ingen grunn til å bytte det, bare la til et ekstra lag for å myke det opp litt.

Så kom vi til skinnet. Bitene fra sofaene var store nok til å dekke ryggen uten problemer, men vi hadde ikke målt ordentlig for setene. Og de var simpelthen ikke store nok. Etter litt brainstorming for å finne et godt alternativ fant jeg frem prøvemateriell til et stoff som kalles Afrodite. Det er et fløyellignende stoff med monokromt rosettmønster. Kunden landet til slutt på fargen “Denim”.

Man kan alltids spørre seg selv hvorfor man ikke bare bestilte et par møbelhuder og brukte det istedet. Men stolene er gamle med en viss sliten sjarme som gjerne kommer med alderen. Det var derfor vi likte alternativet med gjenbruksskinnet så godt, det hadde også opparbeidet seg en viss patina.

Dermed virket Afrodite som en god måte å bryte opp brunfargene og det stramme med skinn og pyntenagler ved å legge til et monokromt rosettmønster.

Avslutningsvis har jeg gitt treverket en omgang med møbelrenser. Og både treverket og skinnet har fått seg en omgang med bivoks for å tilbakeføre litt glans og beskyttelse mot vann og søl.

You may also like

Leave a Comment