Home Møbelrestaurering Teak stol fra Låte Møbelfabrikk

Teak stol fra Låte Møbelfabrikk

av Elise Nielsen
Teak stol fra Låte Møbelfabrikk

Denne herlige stolen kom til meg i heller dårlig forfatning. Treet var til og med i så dårlig fatning at jeg et øyeblikk trodde det var beiset eik.

Etter flere timer og mer sandpapir jeg hadde regnet med, er det godt synlig at det virkelig er teak det er snakk om. I tillegg har det fått litt olje og et par lag med silkematt bistrotlakk for å beskytte treverket mot framtidig slitasje.

Revne i stol

Stolryggen hadde en flenge rett ved sømmen. Så her måtte jeg fjerne bakpanelet og sy inn et nytt. Det er første gang jeg prøver meg på sånt og det gikk overraskende bra. Utrolig hva man kan gjøre med litt skai og 100 binders for å holde ting på plass.

Stolen kommer fra Låte Møbelfabrikk Odda, er antatt å være fra 60-tallet en gang. Jeg har funnet den samme stolen andre steder, men ingenting om produksjonsår eller om den har et eget navn. Men pen er den uansett.

Det er en høy og rett stol, den kan sikkert egne seg som mange flotte ting. Kontorstol, endestolen ved et spisebord eller bare «statement» stolen som står der i stuen og viser seg fram. Alt ettersom.

Stolen er allerede reservert for salg.

You may also like

1 kommentar

Enda en stol fra Låte Møbelfabrikk - Fru Nielsen Retro 9. april 2020 - 14:18

[…] ikke lagt merke til at setegummien var revnet. Noe som var nøyaktig samme problem jeg hadde med min stol. Så dette måtte fikses, og på grunn av at setegummien var revnet så måtte skumgummien byttes. […]

Svar

Leave a Comment