Home Møbelrestaurering Lenestol i teak og mørk turkis

Lenestol i teak og mørk turkis

av Elise Nielsen

Denne stolen kom jeg over på Finn hos Den Blå Fugl som holder til her i Larvik. Den var i forferdelig stand. Ved et eller annet tidspunkt har reimene i setet sagt takk for seg, og noen innbilte seg at å skru på en planke med fire skruer og tette igjen med en babydyne var en en god løsning.

Det var det forresten ikke.

Teaktreet har blitt pusset, oljet og fått to strøk med matt bistrotlakk. All skumplasten var i pulverform og jeg fant deler av det originale gule trekket under det «nye» røde. Jobben som var gjort var heller tvilsom dessverre så alt måtte røskes ut.

Jeg fikk strippet ned setet til bare trefineren. Bygde opp ny setebunn med vevde stropper slik at det holder seg i vår levetid og litt til. Til slutt valgte jeg å bruke mørk turkis som møbeltrekk. Jeg håpte det ville se flott ut ved siden av teakbena.

Idag ble stolen ferdig, tatt bilde av og lagt ut for salg. Den ble solgt etter en time.

Jeg jobber stadig med å prøve å identifisere den. Jeg brukt en god del tid på digitalt museum og samtidig spurt om hjelp på et forum om norsk møbelhistorie. Forhåpentligvis dukker det opp noe før eller senere.

You may also like

Leave a Comment