Home Møbelrestaurering Kjøkkenstoler fra 1975 i dempet sort

Kjøkkenstoler fra 1975 i dempet sort

av Elise Nielsen
kjøkkenstoler fra 1975

For 3 uker siden ble jeg spurt om jeg kunne male 4 stoler i dempet sort. Dette var stoler som eieren hadde kjøpt og hatt siden 1975! Og det er så flott når man får sånne telefoner! Jeg syntes det er helt herlig når man vil fornye istedetfor å bare kaste og kjøpe nytt.  Har du møbler du gjerne vil fornye? Det er bare å ta kontakt!

I første omgang strippet jeg gammel lakk og beis fra stolene. Det gjaldt å jobbe fort da jeg stod utendørs og Februar sålangt ikke hadde lovet noe annet enn regnvær. Men jeg rakk å bli ferdig akkurat i tide før regnet startet opp igjen.

Grunning av kjøkkenstoler

Det var noen småskader her og der som jeg enten pusset bort eller sparklet over før den fikk et strøk med grunning. Deretter finpusset jeg litt til og grunnet litt ekstra slik at malingen ville klare å feste seg skikkelig.

Jeg har en malesprøyte som jeg er veldig glad i. Særlig siden man sparer så fantastisk mye tid ved å bruke den. Men den kan kun brukes ved minimum 10 plussgrader, så da ble det «manuell» maling med rulle og pensel. Det var hele 8 grader den ene dagen hvor jeg vurderte om jeg skulle prøve, men så sank temperaturen igjen da jeg kom drassende med malesprøyta. Værgudene håner meg!

Stolene fikk et par strøk med halvblank dempet sort og så brukte jeg et par dager med å gjøre små touchups hvor den ikke hadde dekket så godt som jeg hadde håpet.

Og sluttresultatet er 4 herlige kjøkkenstoler som gjerne holder i 45 år til!

You may also like

Leave a Comment