Home Møbeltapetsering Den siste teakstolen før jul

Den siste teakstolen før jul

av Elise Nielsen
teak stol

Stolen kjøpte jeg nede på Østlandet Brukt og Antikk i Skien. Den har et høyere vanskelighetsnivå enn vanlig og det gjorde det enda mer interessant. Men samtidig litt skremmende.

I veldig lang tid trodde jeg treverket var beiset eik. Det var i så dårlig fatning det var vanskelig å tro noe annet. Men etter en omgang med slipemaskinen og et par omganger med olje ble det ganske tydelig at det var teak alikevel, og med et helt nydelig mønsterspill i tillegg.

Jeg liker mønstrene teak ofte har, kombinert med de varme fargene.

Å bytte trekket derimot var lettere sagt en gjort. Grunnet den buede ryggen var det vanskelig å få på innvendig rygg pent og uten rynker. Det tok meg faktisk et par forsøk å før det ble riktig. Resten var lett nok når det først var iorden.

Sluttresultatet er en moderne, men alikevel retro stol som ser ut som en drøm

teak stol

Stolen er lagt ut til salg.

You may also like

Leave a Comment