Home Møbeltapetsering Fra blomster til mellomgrå

Fra blomster til mellomgrå

av Elise Nielsen

I begynnelsen av Mars var vi innom Antik og Bruktcentralen i Fredrikstad. Jeg hadde allerede peilet meg ut en helt annen stol, men la merke til denne saken stående i klesdelen. Da vi var innom for 2 ukers tid siden la jeg merke til at den stadig stod der og bestemte meg for å ta den med.

Jeg har på ingen måte klart å identifisere den til en spesiell fabrikk. Den ligner på Ekko-stolen til Vik & Blindheim, samtidig ligner den også på stoler til Ekornes. Men den er ikke helt lik noen av de, så jeg vet ikke hvor den tilhører.

Originalt hadde den blomstertrekk og et merkelig oppsett med finèr på sidene. Hamret inn og satt som om det fikk betalt for det, men jeg fikk det heldigvis løs til slutt.

Stoppen var i god stand og komfortabel så den lot jeg være. Treverket fikk seg en omgang også da det hadde noen skader på seg.

Det var interessant å prøve seg på den nye formen som lager de to strekene på ryggen da jeg ikke hadde prøvd det før, men det viste seg å være en veldig enkel konstruksjon. Også fikk jeg endelig brukt symaskinen for en gangs skyld da det ikke ville bli pent nok hvis jeg sydde det for hånd.

Alt i alt var det som vanlig lærerikt og jeg håper den får et nytt hjem hvor den blir satt pris på for det den er. En fin, men sær lenestol fra 60-tallet.

 

You may also like

1 kommentar

Fra 90-tall til mellomgrå - Fru Nielsen Retro 16. juli 2020 - 11:46

[…] syntes den lignet veldig på en høyrygget stol jeg hadde ordnet tidligere, så mellomgrå møbelstoff ble funnet fram […]

Svar

Leave a Comment