Home Møbeltapetsering Christiania stoler av Alf Sture

Christiania stoler av Alf Sture

av Elise Nielsen

Ifølge NBL var Alf Sture er svært aktiv mann, og mange av hans møbler blir produsert den dag idag. Christiania er en stol som kommer med og uten armlen og produksjonen av disse ble avsluttet for 2-3 år siden.

Da disse kom til meg var de malt i rødt og hadde blått trekk. Eier ønsket at de skulle friskes opp litt da den røde fargen var noe som bare hadde blitt klattet på ved et tidspunkt. Når laget med maling ble fjernet fant jeg både en mørkeblå og en lyseblå farge som nydeligvis har vært der tidligere.  Setene var fulle av flekker og misfarging etter sol og tid så valget falt tilslutt på Sally Ruter fra Alm Tekstil. De hadde et diamant/rutemønster som lignet veldig på de originale setetrekkene.

Stolene hadde også ved et tilfelle også vært utsatt for fukt da skruene som holdt setene på plass var besværlige å få ut, ei heller ville rikke seg. Så jeg måtte nesten bryte de av for å få de løs. Da jeg monterte på setene igjen brukte jeg skiver for å forhindre at det skjedde igjen.

Idag ble stolene levert tilbake til kunde.

You may also like

Leave a Comment