Home Møbeltapetsering Fra hytta og blomster til ruter i sort og hvit

Fra hytta og blomster til ruter i sort og hvit

av Elise Nielsen

Dette er stoler som kom med en hytte mine foreldre kjøpte for 20 år siden. Man kunne trygt si de hadde sett bedre dager. Faren min hadde egentlig tenkt  å brenne de for å bli kvitt de, men broren min overbeviste ham om å kjøre de til meg istedetfor. De ble stående i over et år før noen kontaktet meg for å bestille de med nytt stoff.

Det ble bestemt at vi prøver med naturhvitt treverk som blir vokset for å forsegle og beskytte og stoffet skulle være ruter i sort og hvitt (og grått selvsagt).

Ruter kan være vanskelig å jobbe med. Ethvert mønster som skal repeteres på en måte krever ekstra stoff da det må justeres og klippes på en spesifikk måte. I tillegg er det viktig å se an hva slags stol det er og hvordan den er formet. Er den full av vinkler og buer (som strengt tatt denne) er det mye ekstra arbeid for å få det pent. Det er viktig å huske på når man planlegger og skal velge stoff til en stol.

Under det første laget med blomstertrekk fant vi et annet rødt blomstertrekk. Under der igjen fant vi et annet tykkere trekk som minner litt rom rødvin. Og under der igjen endelig fant vi det originalet trekket. I grått og sterk oransje, mønstret.

Så de har tydeligvis levd et langt liv og man har prøvd å holde liv i og oppdatere de etter beste evne gjennom tiden. Nå får de et nytt liv på en annen hytte.

You may also like

Leave a Comment