Home Møbeltapetsering Stol i skinn og hvitolje

Stol i skinn og hvitolje

av Elise Nielsen

Ifjor hadde vi reist en tur opp til Flisa for å hente et lass med forskjellige stoler jeg hadde kjøpt. De hadde tidligere vært i bruk ved et gammelt hotell som nå ikke lenger var i drift. Det var ihvertfall slik jeg forstod det. Et av stolene viste seg å være en P.I. Langlo modell 1871 som ble hurtig restaurert og solgt.

Denne stolen derimot er i eik som hadde gammel lakk på seg og dermed så veldig mørk ut. Etter et par timer med sikling og slipemaskin ble treverket ganske så nydelig og avsluttet til slutt med hvitpigmentert olje.

Selve stolen har fått ny stopp og er trukket i sort Lambada (skinn) fra Nevotex.

Og sendt avgårde i en pappeske til Vestland har den også blitt.

Da er det bare 2 slike hotellstoler igjen.

You may also like

Leave a Comment