Home Møbeltapetsering Stolen i original innpakning og litt til

Stolen i original innpakning og litt til

av Elise Nielsen

På et loppemarked et sted mellom Horten og Nykirke kom jeg over en lenestol som så heller laber ut. Jeg var først veldig i tvil. Denne hadde et lyst gult trekk med røde diamantformer på. Sånn man gjerne husker fra 90-tallet en gang og generelt sett så stolen egentlig litt «feil» ut.

Etter vi kom hjem og begynte å plukke den fra hverandre forstod vi brått hvorfor. Stolens originale trekk var stadig på, men ved et eller annet tidspunkt har noen lagt et lag med vatt og det nye gule trekket over det igjen. Boltene hadde knapt tålt det og det var et strev å få de av. Men etter litt vold fikk vi heldigvis hele stolen fra hverandre slik at vi kunne gå igang med reparasjoner.

Jeg hadde snakket med noen tidligere som hadde sagt de gjerne foretrakk retro stolene i originalt trekk. Det gjør jo hovedsaklig jeg også, og pleier som regel å skippe over de stolene som ser helt fine ut. Her derimot fikk jeg meg en liten overraskelse. Så jeg fikk montert stolen sammen igjen etter alt det overflødige var fjernet, renset trekket lett med møbelskum og sendte bilder ned til Kragerø for å høre om de ville ha den slik den står. Heldigvis sa hun ja slik at jeg ikke behøvde å trekke den om.

You may also like

Leave a Comment