Home Møbeltapetsering En stol i eik – fra aprikos til koksgrå

En stol i eik – fra aprikos til koksgrå

av Elise Nielsen
retro lenestol i koksgrå

Jeg fant den på Facebook i sin tid. I et herlig trekk som best kan beskrives som neon aprikos. Det har helt klart ikke vært det originale trekket, men stoppingen var original da jeg endelig fikk trekket av. Jeg bestemte meg kjapt å bytte ut all halmen og filten med skumgummi. Dermed ville stolen være behagelig å sitte i igjen og kunne leve nesten evig.

Ettersom treverket var så pent etter det ble ferdig pusset ville jeg gjøre minst mulig med det. Rett og slett bevare den naturlige eikefargen. Så jeg bare lakket det og prøvde å matche det med et nytt trekk. Jeg landet på koksgrå / gråmelert stoff som gir en fin kontrast. Jeg er litt for glad i kontraster tror jeg.

Sluttresultatet ble en 60 år gammel stol som nesten ser ny og moderne ut. Ikke verst, om jeg får si det selv.

I senere tid viser det seg at stolen er en P.I. Langlo, modell 1871.

Stolen er solgt pr. 18.02.2020

 

You may also like

2 kommentarer

To lenestoler i eik og khaki - Fru Nielsen Retro 26. mars 2020 - 16:03

[…] min første grå stol som inspirasjon ønsket kunde to lenestoler som var mest mulig like. Valget falt da på disse to […]

Svar
P. I. Langlo stol, modell 1871 i teak og valnøtt - Fru Nielsen Retro 29. mai 2020 - 13:13

[…] stolmodellen er av samme type som den koksgrå eikestolen jeg trakk om tidligere i […]

Svar

Leave a Comment