Home Møbeltapetsering Farmors stol

Farmors stol

av Elise Nielsen
Bravo av Sigurd Resell

En herlig stol hentet på Fjellhamar med ønske om et nytt trekk. Arvegods etter farmor ble jeg fortalt. Stått i et hjørne et par år nå og kunden syntes det var på tide at det ble gjort noe med den. Hallingdal 65 med farge 227 fra Gudbrandsdals Uldvarefabrikk ble valgt.

Skumgummien viste seg dessverre å være delvis støv og råtten og ble skrelt av for harde livet første dagen den kom i hus. Det stank så kraftig av gammel svette fra den at jeg måtte teipe igjen avfallsposen rett etterpå for å ikke bli gal. Det originale trekket måtte brukes som mal, og stank like ille. Her ble det ikke brukt noen fine og fornemme prosesser. Det ble slengt rett ut på plattingen bak huset og spylt ned med hageslangen. Det ble nøytralisert godt nok til at jeg fikk lagd både front-og ryggmønster.

Stolen heter «Bravo» og er tegnet av Sigurd Resell i 1957 mens han jobbet for Rastad og Relling Tegnekontor. Stolen «Baron» er fra samme tidsperiode og har veldig likt utseende, med unntak av armlenene. En siste stol som heter «Brakar» fra 1962 er svært lik «Baron» men har hel rygg. Alle tre stolene, såvidt jeg vet, ble produsert ved Hjellegjerde Lenestolfabrikk.

En av Sigurd Resells aller mest kjente stoler er selvsagt «Blinken» fra 1956.

You may also like

Leave a Comment