Home Møbeltapetsering Retro Lenestol i kirsebær og gull

Retro Lenestol i kirsebær og gull

av Elise Nielsen
teak lenestol kirsebær

En annonse på Finn hadde fanget oppmerksomheten min. En antikkbutikk var igang med å rydde litt på lageret sitt. Flere gjenstander var plassert utenfor til å bli hentet gratis. Dette var uheldigvis (for meg) midt på dagen og jeg har en dagjobb å måtte forholde meg til, så jeg ringte broren min for å ta en tur nedover og raske med seg hva enn han kunne.

Utifra bildene var det to stoler jeg var mest interessert i, denne stolen var den som ble med tilbake.

Ettersom den er av teak visste jeg at den hadde et flott potensiale, men som alt annet jeg samler inn så blir det stående litt før jeg kommer til den neste gjenstanden på lista. Og til slutt kom jeg endelig til denne.

Treverket fikk den vanlige behandlingen med rens, puss, olje og bistrotlakk og jeg hadde gitt den ny polstring for lengst. Men alikevel ble jeg sittende og nølende forsøke å plassere de italienske skinnbitene rundt. Men skinnet er så mørkt og har nesten samme farge som teaktreet og jeg ville ikke at de to skulle gå i et. Eik kan man gjøre nesten hva som helst med, til og med male, men teak maler man ikke. Eller tukler med generelt. Man lar den skinne på egenhånd.

Men hva skal den trekkes i?

Et stykke tid etterpå kom jeg over et møbelstoff i en bruktbutikk i Hjørring, Danmark, midt i en svipptur for å hendte and. Jeg var heller tvilsom på om jeg skulle plukke det med meg, kirsebær er ikke en farge jeg normalt pleier å gå etter. Men tok det med alikevel. Om enn bare for moro skyld.

Da jeg kom hjem for å forsette på stolen dyttet jeg vekk skinnet og prøvde kirsebærtrekket istedet. Og det passet bare. Stolen ble fort ferdig etter det og lagt ut for salg. En dame i Oslo kjøpte den kort tid etter.

teak lenestol kirsebær

You may also like

1 kommentar

Strikkestol i teak og kirsebær - Fru Nielsen Retro 3. mai 2020 - 14:44

[…] er det samme som brukt tidligere på en annen stol.  Når det kom til å velge hvordan den skulle trekkes om kom forslag om å bare ta noe i grått. […]

Svar

Leave a Comment