Home Møbeltapetsering «Treff» fra Hjellegjerde Lenestolfabrikk

«Treff» fra Hjellegjerde Lenestolfabrikk

av Elise Nielsen
Treff fra Hjellegjerde Lenestolfabrikk

Denne stolen kjøpte jeg samtidig som den andre teakstolen jeg ble ferdig med før jul fra Østlandet Brukt & Antikk.

Identifiseringen var heldigvis veldig lett da den hadde et fabrikkmerke stadig i rammen. Stolen heter «Treff» og kommer fra Hjellegjerde Lenestolfabrikk fra 1957. Jeg fant den samme stolen på Digitalt Museum.

Ettersom jeg hadde gjort en litt «lettere» stol sist syntes jeg det var på tide å øke vanskelighetsgraden igjen. I tillegg var skumgummien i så dårlig fatning at den kom dryssende ut som pulver. Før jeg forstod hva det var ble jeg litt nervøs og fant frem både hansker og maske. Bare sånn i tilfelle.

treff fra hjellergjerde møbelfabrikk

Originalt hadde den et mørkt grønn trekk med sorte detaljer. Jeg fant fram en frisk rødfarge etter all stoppen og juteveven hadde blitt byttet ut.

Lime bena litt ekstra sammen måtte jeg også, eller så ble den litt for fleksibel når man satte seg ned i den.

"Treff" fra Hjellegjerde Lenestolfabrikk

 

You may also like

1 kommentar

Teak lenestoler i petrol blå - Fru Nielsen Retro 8. mai 2020 - 13:06

[…] nr 2 falt på Treff, som opprinnelig var trukket i rødt. Rødt gikk dessverre ikke så godt med petrol blå, så den […]

Svar

Leave a Comment